Föreläsning i entreprenörskap

Bengt Gustavsson, optimistminister i Republiken Klarälvdal'n, ägare till KRESAM AB och delägare i BolagsBolaget AB, inspirerade oss med stôllit allvar till att återigen tänka utanför lådan och göra oss uppmärksamma på hur vi fostras till att gå på upptrampade stigar istället för att ge oss in i snårskogen. Vi är födda entreprenörer. Det finns en värld av möjligheter där ute och vill man så går det. Och ha roligt under tiden!

Några lärdomar från dagen:

Det finns inget som heter positivt tänkande. Postive thinking = bergsäkert tänkande. Bestäm dig och handla! Inte finns inte i hjärnans vokabulär.

Vision = drivkraft

Unemployment = anställningslös. Arbete finns det gott om.


Vill du veta mer om vad vi nu vet så läs på http://www.kresam.se/http://www.bolagsbolaget.se/ , http://www.klaralvdalen.se/


För övrigt är det som vanligt. Vi har fullt upp! Lite mer än en vecka sedan lovet och nu är det projektplan inför examensarbetet som ska skrivas, elevföreläningar i marknadsföring och projektledning samt skrivande av affärsplaner i entreprenörskap som står på Att göra-listan. De som inte har LIA-plats klar måste ta tag i det, den här gången ska vi ju vara ute i hela tio veckor!, och dessutom pågår det projekt utanför skolan som en del är involverade i. Fullt upp som sagt! Men det är roligt.

/frida Bloggmaster


RSS 2.0