SUPERFÖRELÄSNING

Torsdagen den 30 augusti var det dags för den årliga superföreläsningen.
Fyra föreläsare var inbjudna att prata om hur det ser ut i deras del av branschen, vart jobben finns, vad man bör tänka på för att ta en plats i upplevelseindustrin samt en framtidstitt på vad som komma skall.

Årets kvartett bestod av:

DAVID MORTIMER HAWKINS

David är A&R Manager på Universal Music. Han säger att som a&r måste man hitta artister du tror på, hitta musik du älskar att jobba med och våga fajtas till du vet att artisterna gjort sitt bästa.

Han signat Thomas Andersson Wij, Lisa Miskovsky, Anna Ternheim, Pain mfl.

 

JONAS THORELL

Jonas har turnerat Kalifornien, jobbat som producent på Mondo och Stampen, som Kulturmotor i Alby tillsammans med bl a Cirkus Cirkör, ingått i Polarprisets program- och arrangörspanel med bl a Mosebacke, Rockklassiker och Warnern och har diplom på att han kan hälla upp Guiness på ett förtjänstfullt sätt från en mycket liten pub i Donegal, Irland.

 

LASSE PERSSON

Lasse är en av grundarna samt verksamhetsansvarig för Slakthuset, Nyköpings motsvarighet till Stockholms Fryshuset.

Syftet är att öka ungdomarnas inflytande i samhället och skapa större möjligheter till påverkan av den egna situationen genom att ta tillvara deras egen initiativkraft och kreativitet. Detta lockar fram ett starkt personligt engagemang och ett ökat eget ansvar.

Slakthuset fungerar som länk mellan skola och arbetsliv för att öka chanserna till inträde på arbetsmarknaden.

 

ALEXANDRA EISENSTEIN

Artist, musiker och kompositör. Journalist och f.d. redaktionsmedlem som skrivit i bl.a. Aftonbladet, Expressen och BON Magazine. Just nu hårdrocksboss och recensent på tidningen Chili. Läste kursen Musikjuridik på KY Musik & Event på distans förra året. Jobbat som ljustekniker på bl.a. Kulturhuset Stockholm samt Dieselverkstaden i Nacka. Använder musik för att uppmärksamma aktuella samhällsfenomen och få andra att våga göra sin musikgrej fullt ut. Fått diverse utmärkelser.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0